teisipäev, 24. jaanuar 2017

Kodused tervislikud kummikommid

Kodused tervislikud kummikommid: 

2 dl värsket puuvilja- ja/või juurviljamahla
4 tl želatiini
 2–4 spl mett (olenevalt mahla hapukusest)
1/2 tl vaniljeekstrakti


 Lisada soovi korral leedrimarja siirupit, kui soovite kummidele lisada külmetusvastast efekti. Immuunsussüsteemi kaitseks toimib hästi ka kalamaksaõli lisamine. Nii saab kummikommid muuta ka maitsvateks ning naturaalseteks multivitamiinideks.
Kirjeldus:
1. Kalla mahl kastrulisse või sügavama põhjaga kastmepanni. Raputa mahla hulka želatiin (kui on želatiinilehed, siis toimi vastavalt pakendil olevale õpetusele) ja oota mõned minutid. Sega seni, kuni želatiin on paisunud ja kogu vedeliku endasse imenud.
2. Kuumuta želatiini-mahlasegu veevannil. Segu võib minna algselt teraliseks, kuid mõne minutiga segu ühtlustub.
3. Lisa kuuma segu sisse mett, vaniljeekstrakti ja kõiki muid lisandeid, mida soovid.
4. Kui segu on valmis, jahuta seda veidi ning kalla see väikestesse silikonist kommivormidesse ja aseta 3–4 tunniks külmikusse.
5. Võta kommid vormidest välja ja kui juhtub, et neid kohe põske ei pisteta, siis on võimalus vajadusel neid säilitada külmikus õhukindlas purgis ca 2 nädalat.
NB! Ära kasuta ananassi- ja/või kiivimahla, kuna need ei kallerdu piisavalt.

https://www.facebook.com/koogimaailm/photos/a.1432674796750466.1073741828.945797855438165/1441666389184640/?type=3&theater

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar